Вечеря навън с децата е мисия възможна без да се налага да ходите в ресторант за бързо хранене. Създаването на навици на децата да се хранят навън изискват известни усилия, но резултатът си заслужава – ще получите истинско семейно преживяване! Ще създадете качествени моменти заедно, докато се наслаждавате на вкусна храна в специална обстановка.

Децата попиват случващото се около тях като гъба. Колкото повече дейности извършвате с вашите деца, толкова повече неща те ще научват за света. Рано или късно децата се научават да се държат възпитано и прилично на обществени места и колкото по-рано започнете да ги приобщавате към такъв тип занимания, толкова по-бързо ще придобият полезни навици. Ето още няколко предимства да отидете цялото семейство на изискан ресторант:

  • Опитването на нови храни може да направи детето по-малко придирчиво

Това е чудесна възможност да приобщите децата към идеята да пробват нови неща. Добре приготвената, питателна и здравословна храна във Вила Маре ще превърне вечерята за децата в истинско преживяване – те ще научат, че храната се приготвя и аранжира с внимание и грижа; че не само вкусът, но и подредбата и видът на чинията имат значение.

  • Вечерята на официално място е голямо предизвикателство за малките

Това е проверка доколко детето може да се държи прилично и възпитано в среда с много разсейващи фактори – други хора, деца и др. Понякога на децата им е трудно да се съсредоточат за дълго дори върху думите на родителя. Ако обаче му дадете пример как да се държи в подобна среда, детето ще развие навици, с които ще следва Вашия пример и на други места.

 

Как да се насладите на вечеря в ресторант с децата

Макар вечерята навън сами от време на време да действа разведряващо, включването на децата в излизането навън също има своите предимства. В нашия изискан ресторант всички на масата ще могат да се насладят на страхотна храна, отбрани напитки и забавни разговори. За да си гарантирате, че ще прекарате приятно времето, трябва да имате стратегия как да задържите вниманието на децата по време на вечерята. Ето няколко съвета, които ще допринесат за качественото преживяване навън.

При избора на изискан ресторант препоръчваме да се спрете на място, което не само се грижи за вашето небце, но и осигурява забавления за най-малките. Препоръчваме да изключите заведенията за бързо хранене, тъй като хамбургерът с пържени картофки не влиза в рецептите за здравословно хранене на подрастващите. При нас ще откриете меню от специалитети, които са с внимателно подбрани продукти и съставки. Във Вила Маре се грижим за преживяването на всеки един посетител – без значение от неговата възраст. При нас със сигурност няма да се наложи да правите компромис нито с качеството на храната, нито с атмосферата, подходяща за деца. В детския кът ще получите професионално отношение от страна на аниматор, който ще гарантира доброто настроение на Вашите деца.

  • Тренирайте предварително вечерята у дома

Когато учим децата как да се хранят на обществени места, е добре да ги подготвим предварително за обстановката и атмосферата навън. Ето защо може да „тренирате“ храненето у дома, като инструктирате детето как е добре да се храни и държи така, все едно се намира навън. Редовните „тренировки“ помагат на децата при изграждането на трайни навици.

Научете детето да приказва по-тихо на масата и търпеливо да изчаква храната да бъде сервирана. Дръжте неща, които детето няма да види в ресторанта, далеч от трапезарията. Например, може да изключите телевизора, да приберете телефона или таблета в друга стая. По този начин ще изолирате разсейващи компоненти, за да може детето да се научи как да се държи, докато изчаква храната си в ресторант.

  • Резервирайте маса в ресторанта поне 30 минути преди обичайното време за хранене на децата

Времето, в което планирате вечерята навън има значение. По възможност препоръчваме да заемете масата в ресторанта и да направите поръчка на сервитьора поне 30 минути преди обичайното време за хапване на децата. По този начин, когато храната пристигне, те ще бъдат вече огладнели, но не дотолкова, че да бъдат раздразнителни.

Когато избирате часа за хапване навън, е добре той да не съвпада с редовното време за сън на детето. В такава ситуация на него ще му се спи и може умората да доведе до неприятни преживявания. Детето ще се бори с желанието да заспи, което ще го направи по-капризно и по-податливо на раздразнения. По възможност изберете час за вечеря след следобедната му дрямка.

Ако се нуждаете от специална грижа като детско столче или одеяло за детето, не се колебайте да информирате нашите сервитьори. Ще се погрижим за максимално доброто преживяване на вашето семейство във Вила Маре.

  • Коментирайте с децата какво е прието и какво не е позволено да се прави на публични места

Преди да отидете на вечеря в официален ресторант обсъдете с децата какво се очаква от тях като поведение – например, че не е позволено да се тича и крещи между масите на хората и др. Като насочите мисълта на детето към другите, ще го приучите да проявява повече разбиране към хората. Обяснете му какво значи да имаш добри обноски и да се държиш възпитано пред непознати.

  • Поръчайте предястия

За да не прегладняват децата, може да поръчате разядки и предястия преди пристигането на основните ястия. По този начин ще елиминирате шанса децата да се раздразнят от глад и ще занимаете ума им с нещо интересно и ново, което досега не са пробвали. В менюто на Вила Маре ще откриете, както класически разядки (като маслинова паста, хумус, тарама хайвер и др.), така и по-екзотични предястия (като плата с подбрани деликатесни колбаси, сирена или с мариновани и пушени риби).

  • Общувайте повече

По време на вечеря се постарайте да ангажирате вниманието на децата с интересни теми за разговор. По този начин ще формирате положителен спомен у тях и това може да ги стимулира допълнително да се държат добре на публично място. Формулата за отлични резултати е да се държите към децата все едно са възрастни и те ще откликнат с подобаващо поведение.

Ако детето започне да се изнервя и да шуми, опитайте да му обясните още веднъж защо не е добре да се пречи на другите гости на ресторанта или се разходете до нашия детски кът във Вила Маре, където то ще може да поиграе на воля.

 

Направете Вашата семейна резервация в ресторант Вила Маре

Нека се погрижим за Вашата семейна вечеря на брега на морето! Създайте красиви спомени с цялото семейство и се насладете на изискана обстановка и питателна храна. И не забравяйте, че нашият ресторант обича децата!